Prova på “Naturlig Närvaro” den 14-17 augusti på Ängsbacka kursgård

Skriven on Aug 3, 2013 in Kurser

Du är välkommen att prova på “Naturlig närvaro” i Naturvisarens regi under Sustainable living festivalen på  Ängsbacka kursgård den 14-17 augusti 2013. 

Naturlig närvaro

Naturlig Närvaro, eller Flow Learning, som är det internationella namnet, är en metod för att uppleva den egna närvaron i naturen. Den bygger på. grundläggande principer om lärande och medveten närvaroträning for att bli mera öppen för det som händer i stunden med hjälp av sinnesupplevelser. Övningarna i Flow Learning är indelade i fyra olika steg, som varsamt och lekfullt leder deltagaren till en djupare upplevelse av naturen och sig själv. Det fyra stegen handlar om att väcka entusiasmen, fokusera uppmärksamheten, erbjuda direkta upplevelser och att få dela inspirationen man upplever tillsammans med andra eller med naturen.

Bakgrund

Flow Learning togs fram av den amerikanske naturpedagogen Joseph Cornell för trettio år sedan och används idag av tusentals människor över hela världen. Det internationella nätverket Sharing Nature arbetar med att sprida metoden för att hjälpa fler människor att hitta närvaro och känsla för naturen.

Välkomna!

Olle Kvarnbäck
Naturkonsult och Naturguide
olle@naturvisaren.se
tel: 0736-333873